Een brief van de deurwaarder...en nu?
Post van een incasso- en deurwaardersorganisatie is voor de meeste ontvangers geen leuk nieuws. Een eerste reactie is misschien om de brief ongeopend weg te leggen. Toch is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Ook of juist als u op dat moment niet kunt betalen. Vaak is er veel meer mogelijk dan u denkt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kosten niet oplopen en uw betalingsachterstand wordt opgelost.
Wat gebeurt er als nu niet reageert?
Als u niet reageert op betalingsherinneringen en aanmaningen, kan de deurwaarder in opdracht van de schuldeiser een dagvaarding of een dwangbevel langsbrengen. In deze nieuwsbrief gaan we in op de dagvaarding, in een volgende nieuwsbrief leest u meer over de werkwijze rondom een dwangbevel.
Een dagvaarding is een schriftelijke officiële oproep voor een zitting op de rechtbank bij de kantonrechter. Het is belangrijk om contact met ons op te nemen als u een dagvaarding heeft ontvangen. Heeft u vóór de datum van de rechtszaak uw betalingsachterstand opgelost? Dan gaat de rechtszaak niet door en voorkomt u de kosten die daarbij horen. Gaat de zitting wel door? Dan doet de rechtbank uitspraak in een vonnis. In het vonnis staat het totale bedrag dat u moet betalen. De deurwaarder brengt het vonnis bij u.
Mogelijk beslag
Met een vonnis kan er beslag gelegd worden, bijvoorbeeld op uw inkomen of uitkering. Uw werkgever of uitkeringsinstantie moet dan maandelijks een bedrag inhouden op uw loon of uitkering. Net zo lang tot alles is betaald. Hierbij wordt er wel gezorgd dat u uw vaste lasten kunt blijven betalen door een bedrag vrij te houden: de beslagvrije voet.
In dit hele incassoproces doen wij er zoveel mogelijk aan om met u in contact te komen. Samen met u kijken we naar een oplossing. |
|
|
Alvast nadenken over uw pensioen? Geldplan Bijna pensioen helpt
Het Geldplan Bijna pensioen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een nieuwe online tool. Speciaal gemaakt voor 55-plussers. Deze handige online tool geeft inzicht in de keuzes die u kunt maken rondom uw pensionering.
Welke potjes zijn er voor later en welke regelingen zijn er vanuit de werkgever? Kan ik misschien eerder of later stoppen met werken? U beantwoordt (anoniem) een aantal vragen in de online tool. Daaruit volgt een actieplan waarin staat wat u kunt doen en regelen. U kunt de uitkomsten gebruiken om zelf keuzes te maken, als voorbereiding op een gesprek met uw werkgever, of een financieel adviseur. Of gebruik de informatie in het contact met uw pensioenuitvoerder.
Ook al is uw pensioen misschien nog ver weg, het is altijd verstandig om u alvast te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. |
Naar Geldplan Bijna pensioen |
|
|