Share
Deze nieuwsbrief is speciaal voor u geschreven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief augustus 2023

Nieuws en tips om schulden aan te pakken!


Deze nieuwsbrief hebben we speciaal voor u geschreven. Om u te helpen bij het oplossen van uw schulden. Informatie te geven hoe incasso werkt. En advies te geven wat u het beste kunt doen om een verhoging van uw schulden te voorkomen.

In deze nieuwsbrief leest u meer over:

  • Een brief van de deurwaarder... en nu?

  • Voor het eerst op kamers

  • Hoe voorkom je financiële problemen?

  • Statiegeld op blikjes

  • Tip van Frank

Een brief van de deurwaarder...en nu?

Post van een incasso- en deurwaardersorganisatie is voor de meeste ontvangers geen leuk nieuws. Een eerste reactie is misschien om de brief ongeopend weg te leggen. Toch is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Ook of juist als u op dat moment niet kunt betalen. Vaak is er veel meer mogelijk dan u denkt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kosten niet oplopen en uw betalingsachterstand wordt opgelost.


Wat gebeurt er als nu niet reageert?

Als u niet reageert op betalingsherinneringen en aanmaningen, kan de deurwaarder in opdracht van de schuldeiser een dagvaarding of een dwangbevel langsbrengen. In de vorige nieuwsbrief vertelden we over de dagvaarding. Deze keer leest u over de werkwijze rondom een dwangbevel.


Wat is een dwangbevel?

Een dwangbevel is een schriftelijk bevel van de overheid, bijvoorbeeld van het CJIB of de gemeente. Voordat u een dwangbevel ontvangt, krijgt u een of meerdere aanmaningen. De overheid kan zelf een dwangbevel maken, zonder dat daar een rechter voor nodig is. In een dwangbevel staat meestal dat u nog een bedrag moet betalen aan de overheid. Soms komt daar ook een boete bij.


Als er een dwangbevel is gemaakt, bezorgt een gerechtsdeurwaarder dit bij u thuis. U heeft dan nog 2 dagen om het bedrag te betalen dat in het dwangbevel staat. Doet u dat niet? Dan kan de gerechtsdeurwaarder beslag leggen op bijvoorbeeld uw inkomen of uw bankrekening.

 

Mogelijk beslag

Bij beslag op inkomen moet uw werkgever of uitkeringsinstantie maandelijks een bedrag inhouden op uw loon of uitkering. Totdat de achterstand is afgelost. Hierbij wordt er wel gezorgd dat u uw vaste lasten kunt blijven betalen door een bedrag vrij te houden: de beslagvrije voet


Natuurlijk hopen we dat u er niet mee te maken krijgt. Mocht het toch gebeuren dan is het belangrijk dat u contact opneemt met de incasso- en/of gerechtsdeurwaardersorganisatie. Om samen te bekijken wat er wel mogelijk is.

Voor het eerst op kamers

Met de start van het nieuwe school- en studiejaar gaan ook veel jongeren voor het eerst op kamers wonen. Daar komt best veel bij kijken. Wat zit er inbegrepen in de huurprijs, en wie bepaalt eigenlijk hoe hoog die mag zijn? En hoe zit het met verzekeringen? Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?


Op al deze vragen geeft Wijzer in Geldzaken, een website van de overheid, antwoord. U vindt daar handige tips die studenten helpen goed voorbereid en geïnformeerd op kamers te gaan.

Naar Wijzer in Geldzaken
Hoe voorkom je financiële problemen?

Hoe voorkom je financiële problemen? Wat kunt u doen om financieel gezond te worden en te blijven?

Het Nibud, een onafhankelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van huishoudfinanciën, heeft dit onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat wie een aantal gewoontes aanleert in zijn geldzaken, een veel kleinere kans heeft om geldproblemen te krijgen.


Deze gewoontes heeft het Nibud in vuistregels vertaald. Dat zijn de vuistregels Check, Plan, Spaar, Bewaar:

·         Check wekelijks uw saldo en uitgaven

·         Plan jaarlijks uw inkomsten en uitgaven

·         Spaar maandelijks 10 procent van uw inkomen

·         Bewaar uw administratie op een geordende manier, en houd het bij.


Hiermee ontwikkelt u inzicht in uw inkomsten en uitgaven, plant u vooruit, spaart u regelmatig en zorgt u voor een geordende administratie. Dat alles helpt u om financieel gezond te worden en te blijven.

Lees alles over de vuistregels van het Nibud en de handige stappenplannen die erbij horen.

Naar de Nibud vuistregels

Statiegeld op blikjes

In Nederland worden jaarlijks meer dan 600 miljoen grote plastic flessen, 900 miljoen kleine plastic flessen en ruim 2,5 miljard blikjes op de markt gebracht. We kennen al statiegeld op kleine en grote plastic flessen van frisdrank en water. Sinds 1 april is er ook een statiegeldsysteem voor alle metalen drankverpakkingen. Per verpakking is het statiegeld € 0,15. Inleveren is dus de moeite waard. Blikjes met statiegeld herkent u aan het recycle-logo.

U kunt uw blikjes inleveren bij de:

  • grotere supermarkten

  • bemande tankstations langs de snelweg

Door meer materiaal te recyclen komt er minder afval in de natuur. Zo werken we samen aan een schoner Nederland.

Tip van Frank

Eerder maakte u via deze  nieuwsbrief kennis met Frank Geukers, budgetcoach en bewindvoerder. In deze nieuwsbrief leest u iedere keer één of meer van Franks praktische tips. Dit keer tips over omgaan met geld voor scholieren.


‘Nog ongeveer een maand te gaan en dan begint het nieuwe schooljaar. Zeker voor kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan, weer een nieuwe uitdaging. Het is goed om voor je kind een eigen bankrekening met spaarrekening te openen. Tot hun 18e jaar kan je op deze rekening(en) meekijken. In de tussentijd raken ze vertrouwd met pinpassen en digitaal bankieren. Maar nog belangrijker: ze ontdekken ook dat ze niet meer kunnen uitgeven dan dat ze aan zakgeld of bijverdienste ontvangen.


Maak als ouder voor het zakgeld via je bank een wekelijkse automatische overboeking van je vastelastenrekening. Bespreek met je kind vooraf de hoogte van het zakgeld. Het Nibud geeft hier handige adviezen over. Voor bijverdienste (naast het zakgeld) zou als vuistregel moeten gelden, 20% voor normale uitgaven (koffie, uitgaan etc.) en 80% naar de spaarrekening. Op deze manier wordt ook die grote (onverwachte) uitgave bereikbaar’.

Over welk onderwerp wilt u meer weten?

Deze nieuwsbrief is er speciaal voor u. Heeft u een vraag of wilt u meer weten over een onderwerp over omgaan met geld? Geef dat dan per e-mail aan ons door. Dan gaan we ermee aan de slag! En kunt u er in een van de volgende nieuwsbrieven meer over lezen.

Postadres

Postbus 6002

1005 EA   Amsterdam


Mailadres

nieuwsbrief@syncasso.nl

Als relatie van Syncasso ontvangt u deze nieuwsbrief. 

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hieronder op afmelden.


Email Marketing door ActiveCampaign