Share
Deze nieuwsbrief is speciaal voor u geschreven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief maart 2024

Nieuws en tips om schulden aan te pakken!


Deze nieuwsbrief hebben we speciaal voor u geschreven. Om u te helpen bij het oplossen van uw schulden. Informatie te geven hoe incasso werkt. En advies te geven wat u het beste kunt doen om (verhoging van) schulden te voorkomen.

In deze nieuwsbrief leest u meer over:

  • Het hele jaar financieel fit

  • Niet eens met een herinnering?

  • De Week van het geld

  • Geldfit, voor tips en tools

  • Tip van Frank

Het hele jaar financieel fit


Hoe houdt u zo goed mogelijk grip op uw geld door het jaar heen? Het Nibud, een onafhankelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van huishoudfinanciën, weet uit onderzoek welke acties daarbij kunnen helpen. Hoe vaak u die moet plannen én wat daar gedurende het jaar de beste momenten voor zijn. Zo is het bijvoorbeeld slim om:


  • in maart uw administratie op te ruimen voor de belastingaangifte

  • wekelijks uw afschrijvingen te checken

  • één keer per jaar na te gaan of u alles voor ‘later’ goed heeft geregeld.


Nibud E-mailcoaching Jaarplanner

Om het u makkelijk te maken het hele jaar financieel fit te blijven, heeft het Nibud een handige e-mailcoaching Jaarplanner voor u. U krijgt mails met tips, tools en reminders voor geldzaken, op slimme momenten voor financiële acties of het maken van keuzes.

Wilt u ook gebruikmaken van deze gratis planner? Meld u dan aan via de website van het Nibud.

E-mailcoaching Jaarplanner - Nibud

Niet eens met een herinnering?


Het kan natuurlijk zijn dat u het niet eens bent met de betalingsherinnering die u van ons heeft gekregen. Is dat het geval? Laat ons dat dan zo snel mogelijk weten. We gaan graag met u in gesprek en zoeken het voor u uit. Het is daarbij belangrijk dat u ons uitlegt waarom u het er niet mee eens bent. Het liefst met een bewijsstuk zoals een betalingsbewijs erbij. Dat helpt om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is. We doen er alles aan om eventuele onduidelijkheden weg te nemen. Met dit formulier kunt u uw bezwaar eenvoudig aan ons doorgeven.

De Week van het geld


Steeds meer jongeren komen in de problemen doordat ze niet goed met geld om kunnen gaan. Dat is ook niet vreemd omdat er weinig tot geen voorlichting is over het omgaan met geld. En de verleidingen, zoals nu kopen en achteraf betalen, worden steeds groter. Daarom is het goed dat kinderen op jonge leeftijd leren hoe ze dat wel moeten doen. Ieder jaar organiseert Wijzer in geldzaken samen met partners de Week van het geld. Deze week is er extra veel aandacht voor jongeren en geldzaken en het belang daarover te leren.


Dit jaar is De Week van het geld van 11 tot en met 15 maart. Het is alweer de 13e editie van deze landelijke projectweek voor het onderwijs. Het thema dit jaar is ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS? Hierbij leren leerlingen van basis-, middelbare en MBO scholen hoe ze een ware ‘baas’ kunnen worden over hun eigen financiën. Iedereen in Nederland verdient het om goed te leren omgaan met geld.


Door van jongs af aan te oefenen met sparen, plannen en keuzes maken, leren kinderen vaardigheden die op latere leeftijd hard nodig zijn. Misschien is de Week van het geld een mooie aanleiding om met uw (klein)kinderen te praten over omgaan met geld. Een handig startpunt hiervoor kan de online ‘Financiële opvoedwijzer’ van het Nibud zijn.

Geldfit, voor tips en tools


In deze nieuwsbrief verwijzen we wel vaker naar Geldfit.nl. Heeft u er al een kijkje genomen? Op Geldfit.nl vindt u tips en informatie over geld. Om financieel gezond te worden én te blijven. Op de website kunt u gratis en op uw manier aan de slag met informatie en tools. U blijft anoniem en zit nergens aan vast.

 

Ook voor jongeren

Geldfit is er ook voor jongeren. Ze geven tips en informatie over alles wat met geld te maken heeft. Daarbij komen thema’s zoals studeren, werken, toeslagen, op kamers wonen en geld besparen aan bod. Ook kunt u aan de slag met de Potjes-check. Met een paar simpele vragen komt u erachter of u misschien nog recht heeft op potjes. Potjes zijn regelingen of toeslagen waar u eventueel gebruik van kunt maken.

Geldfit voor jongeren

Tip van Frank


Eerder maakte u via deze nieuwsbrief kennis met Frank Geukers, budgetcoach en bewindvoerder. In deze nieuwsbrief leest u iedere keer één of meer van Franks praktische tips. Dit keer tips over de belastingaangifte.


’Vanaf 1 maart is het weer mogelijk om belastingaangifte te doen. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor de mensen die geen bericht van de belastingdienst hebben ontvangen dat ze weer aangifte moeten doen. Het doen van aangifte is belangrijk. Ten eerste kan je controleren of de belastingdienst wel de juiste gegevens gebruikt. De vooraf door de belastingdienst ingevulde gegevens worden namelijk ook gebruikt om de hoogte van de jaarlijkse toeslagen te bepalen. Het is dus belangrijk dat die goed zijn. Ten tweede en zeker niet onbelangrijk, in sommige gevallen komt er uit dat je nog geld terug kan krijgen.


Voor je aan de aangifte begint is het goed om alvast wat zaken klaar te leggen. Denk hierbij aan de door de werkgever(s) verstrekte jaaropgave(n), jaaroverzicht van de bank (te vinden bij berichten in je bank-app) en een overzicht van je zorgkosten (te vinden bij je zorgverzekering) en natuurlijk je DigiD inloggegevens. Neem er vooral de tijd voor. Bij elke vraag vind je een uitleg wat er precies bedoeld wordt door op de ‘i’ te klikken. Als je de aangifte wilt onderbreken om later verder te gaan, dan is dat mogelijk. De al ingevoerde gegevens worden bewaard tot je weer verder gaat. Mocht je er toch niet uitkomen, dan zijn er vaak plaatselijke initiatieven die je kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan speciale ‘belastingspreekuren’ vanuit de gemeente of via de belastingdienst zelf’.

Over welk onderwerp wilt u meer weten?

Deze nieuwsbrief is er speciaal voor u. Heeft u een vraag of wilt u meer weten over een onderwerp over omgaan met geld? Geef dat dan per e-mail aan ons door. Dan gaan we ermee aan de slag! En kunt u er in een van de volgende nieuwsbrieven meer over lezen.

Postadres

Postbus 6002

1005 EA   Amsterdam


Mailadres

nieuwsbrief@syncasso.nl

Als relatie van Syncasso ontvangt u deze nieuwsbrief. 

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hieronder op Afmelden.


Email Marketing door ActiveCampaign