Share

Nieuws en tips om schulden aan te pakken!


Deze nieuwsbrief hebben wij speciaal voor u geschreven. Om u te helpen bij het oplossen van uw schulden. Informatie te geven hoe incasso werkt. En advies te geven wat u het beste kunt doen om een verhoging van uw schulden te voorkomen.

In deze nieuwsbrief leest u meer over:

  • Waar vindt u hulp voor de gestegen energieprijzen?
  • Check uw recht op regelingen en toeslagen.
  • Loonbeslag, bankbeslag, beslag op toeslagen, wat is dat?
  • Videobellen en Whatsapp.
  • Hoe werkt een betalingsregeling?

Waar vindt u hulp voor de gestegen energieprijzen?


Geldfit.nl/energie helpt u bij de stijgende energiekosten met advies dat past bij uw situatie. Tips over wat u zelf kunt doen om energie te besparen, maar ook concrete hulp. Om bijvoorbeeld in contact te komen met een energiecoach in de buurt, of om een betalingsregeling af te spreken met uw energieleverancier.

Op de website geldfit.nl/energie kunt u ook bekijken of u recht heeft op de energietoeslag van € 800,- en hoe u die in uw gemeente kunt aanvragen.

Check uw recht op regelingen en toeslagen


Nederland heeft een vangnet voor mensen die weinig te besteden hebben. Van toeslagen van de Rijksoverheid tot gemeentelijke regelingen, van het Jeugdfonds Sport & Cultuur tot de keuze voor een passende zorgverzekering of een goedkopere energieleverancier. Maar dan moet u wel weten waar u recht op heeft en hoe u dat aanvraagt. Daar kan De VoorzieningenWijzer u bij helpen.

Een speciaal opgeleide adviseur vanuit de gemeente, woningbouwvereniging of welzijnsorganisatie gaat met u in gesprek. Met een speciaal computerprogramma wordt direct duidelijk waar u recht op heeft. In deze video kunt u precies zien hoe dat werkt. Gemiddeld hebben mensen na deze check € 500,- per jaar meer te besteden. Check uw recht op regelingen en toeslagen en vraag ook een persoonlijk gesprek aan.


Nog niet iedere gemeente werkt met De VoorzieningenWijzer. Op de website kunt u nakijken of die van u al mee doet. Is dat niet het geval? Meld uw gemeente aan. De VoorzieningenWijzer vraagt dan of zij zich willen aansluiten.

Loonbeslag, bankbeslag, beslag op toeslagen, wat is dat?


Is er een vonnis of een dwangbevel voor uw betalingsachterstand? Dan is het verstandig om snel in actie te komen, ook als u niet kunt betalen. Als u niet reageert kan er namelijk beslag gelegd worden om de schuld af te lossen. Wat betekent ‘beslagleggen’ in de praktijk? Als u inkomen heeft uit werk of een uitkering, wordt er meestal beslag op uw inkomsten (loonbeslag) gelegd. Dan wordt er geld ingehouden van dat inkomen tot de schuld helemaal is afgelost.

Bent u niet in loondienst? Dan kan er bijvoorbeeld beslag gelegd worden op uw bankrekening. Het saldo wordt dan gebruikt om uw schuld af te lossen. Voor een achterstand bij uw zorgverzekeraar mag beslag gelegd worden op uw zorgtoeslag. Voor een huurachterstand beslag op uw huurtoeslag. U ontvangt dan de toeslag niet meer zelf maar daarmee wordt uw schuld afgelost. Maar het is natuurlijk beter om het niet zover te laten komen. Lees meer over beslagleggen en de antwoorden op veelgestelde vragen.

Videobellen en Whatsapp


U kunt met ons op verschillende manieren in contact komen, net wat u prettig vindt. De ene persoon vindt het fijn om te e-mailen of te bellen terwijl u misschien graag het gezicht van een van onze medewerkers ziet. Daarom kunt u ook met ons videobellen. Zo kunt u face-to-face met ons in gesprek om uw schulden op te lossen. Wij horen positieve geluiden over deze persoonlijke manier van communiceren. Omdat u zo ook ons ‘gezicht achter de telefoon’ ziet en wij elkaar in de ogen kunnen kijken. Elkaar zien, is elkaar beter begrijpen.

Wilt u een videobelafspraak met ons maken? Vul het formulier op de website in en wij maken een afspraak wanneer het u uit komt. Daarnaast kunt u ook met ons whatsappen. Dat kan op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via het nummer: 06-51254710. Zo kunt u uw vraag makkelijk aan ons stellen en krijgt u snel antwoord. Heeft u vragen? Blijf er niet mee rondlopen en neem contact met ons op.

Hoe werkt een betalingsregeling?


Kunt u een openstaande rekening niet in één keer betalen? Niet reageren is geen goed idee, dat kan er namelijk voor zorgen dat er kosten bijkomen. Het is vaak mogelijk om een betalingsregeling af te spreken en in termijnen te betalen. Hoeveel moet u dan per maand betalen? Dat hangt af van de hoogte van uw openstaande rekening én van uw persoonlijke situatie.

U spreekt makkelijk en snel een betalingsregeling af via onze website. Kies op de website voor ‘Betalen in termijnen’ en maak een keuze uit ‘Goed Geregeld’ of 'Ik wil op een andere manier een regeling aanvragen’. Met ‘Goed geregeld’ kijken wij naar uw inkomsten- en uitgaven van de afgelopen 12 maanden. Met uw toestemming gebruiken wij uw bankrekeninginformatie om te bepalen wat een passende betalingsregeling is om uw schuld af te lossen. Zo spreken we een regeling af die meebeweegt met uw financiële situatie. In het andere geval stelt u zelf eenvoudig via uw online dossier of via het online formulier op de website een maandbedrag aan ons voor.

Wilt u meehelpen om onze dienstverlening te verbeteren?

We zijn altijd benieuwd naar hoe u het contact met ons ervaart. Heeft u een positieve ervaring of een tip? Laat het ons weten via communicatie@syncasso.nl.

Postadres

Postbus 6002

1005 EA   Amsterdam


Mailadres

nieuwsbrief@syncasso.nl

Als relatie van Syncasso ontvangt u deze nieuwsbrief. 

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hieronder op afmelden.


Email Marketing door ActiveCampaign