Share

Nieuwsbrief september 2022  

Nieuws en tips om schulden aan te pakken!


Deze nieuwsbrief hebben wij speciaal voor u geschreven. Om u te helpen bij het oplossen van uw schulden. Informatie te geven hoe incasso werkt. En advies te geven wat u het beste kunt doen om een verhoging van uw schulden te voorkomen.

In deze nieuwsbrief leest u meer over:

  • Denkt u er over na om meer te gaan werken?
  • In gesprek met jongeren over geld en schulden.
  • Betalen met een automatische overboeking.
  • Schuldhulp moet uit de taboesfeer.
  • Prinsjesdag.

Denkt u er over na om meer te gaan werken?


De kosten voor boodschappen en energie zijn flink gestegen. We kennen allemaal de tips om geld te besparen. ‘Kijk naar de aanbiedingen, kies voor goedkope producten op de onderste schappen’. Maar wat als u alle bespaartips al gebruikt? Misschien wilt u meer gaan werken om een oplossing te vinden voor de stijgende kosten voor levensonderhoud?

Met de krapte op de arbeidsmarkt zijn veel werkgevers blij met een uitbreiding van het aantal werkuren van hun huidige personeel. Bekijk van tevoren goed wat de eventuele gevolgen van meer werken voor uw toeslagen zijn.


Het NIBUD heeft daarvoor een handige tool ontwikkeld, de WerkUrenBerekenaar. Deze tool maakt duidelijk wat de financiële gevolgen zijn van meer of minder uren werken, door naast het salaris ook toeslagen, premies en belastingen te berekenen.

Ga naar de WerkUrenBerekenaar
In gesprek met jongeren over geld en schulden


Syncasso gaat graag in gesprek om te praten over schulden en hoe we die samen op kunnen lossen. Dit keer vroegen wij vijfentwintig jongeren en een van onze gerechtsdeurwaarders Paul Otter om samen over geld en schulden te praten. Lees hoe dat gesprek is verlopen en welke inzichten wij hebben gekregen.

Praat u met uw kinderen over hoe om te gaan met geld? Doen! U kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Op die manier kunt u uw kinderen voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. Op de site van Wijzeringeldzaken vindt u veel informatie en tips.

Lees meer tips op Wijzeringeldzaken
Betalen met een automatische overboeking


Heeft u met ons afgesproken om maandelijks een bedrag aan ons te betalen? Dan is het handig om daar een automatische periodieke overboeking voor te maken. De bank maakt het bedrag dan automatisch voor u over. Wel zo makkelijk en u kunt meteen de einddatum instellen.

Hoe regelt u een automatische periodieke overboeking? Dat is bij alle banken ongeveer gelijk, het gaat als volgt:

  • Inloggen: Log in internetbankieren of de app van de bank

  • Kies voor 'overboeken' of ‘overschrijven’

  • Selecteer de rekening

  • Vul de gegevens in

  • Kies 'Eén keer/eenmalig of vaker' ...

  • Geef een einddatum op of geef het ‘aantal keer’ door

  • Kies 'Volgende'

  • Geef akkoord voor de opdracht


Wilt u precies weten hoe u de automatische overboeking bij uw bank regelt? Kies dan hieronder de naam van uw bank voor de uitgebreide instructies.


Bankiert u bij een andere bank? Zoek dan op de website van uw bank naar ‘periodieke overboeking’.

Schuldhulp moet uit de taboesfeer


Geldzorgen: het kan iedereen overkomen en allerlei oorzaken hebben waar je niet altijd invloed op hebt. Mensen met deze zorgen wachten vaak jarenlang voordat ze schuldhulp zoeken. Waardoor de problemen - en de zorgen - alleen maar groter worden.

Wij vinden dat schuldhulpverlening een normale manier moet worden om financiële problemen op te lossen. Daarom is Syncasso partner van de Nederlandse Schuldhulp Route. Om snel en makkelijk in contact te komen met schuldhulp hebben we een speciale pagina ingericht. U kunt ook met 0800-8115 bellen. U staat er niet alleen voor!

Ga naar de Syncasso hulppagina

Prinsjesdag


Op dinsdag 20 september 2022 is het weer Prinsjesdag. Dit staat voor de start van het nieuwe werkjaar van de Eerste en Tweede Kamer. Na het voorlezen van de troonrede presenteert Sigrid Kaag (minister van Financiën) de Miljoenennota en de begrotingen aan de Tweede Kamer. In de Miljoenennota staan de plannen voor het komende begrotingsjaar. De inhoud van de Miljoenennota is nu nog geheim maar er zijn al wat plannen uitgelekt.


Wat kunnen we verwachten?

Bestrijden van energiearmoede en tegengaan van de huidige inflatie zijn belangrijke onderwerpen voor het komende jaar. Daarvoor wordt het minimumloon per 1 januari 2023 verhoogt met 10%. Ook komt er 175 miljoen extra vrij voor de eenmalige energietoeslag van 800 euro voor huishouden met een minimuminkomen.

Daarnaast kunnen wij veranderingen verwachten in de kinderopvangtoeslag en huurtoeslag. Met de nieuwe manier van werken krijgen kinderopvangbureaus de kinderopvangtoeslag voortaan direct uitgekeerd. Ze ontvangen de toeslag nu van de ouders. Het bedrag hangt bij deze nieuwe manier van werken nog steeds af van het inkomen van de ouders. Daarmee blijft het dus inkomensondersteuning.

Ook is het plan om de maximale huurgrens om huurtoeslag te krijgen, af te schaffen. Die grens is nu 763 euro. Ook komen jongeren eerder in aanmerking voor huursubsidie. De leeftijdsgrens gaat van 23 naar 21 jaar. En servicekosten vallen straks niet meer onder de huurtoeslag.

De definitieve plannen leest u vanaf 20 september op de website van de Rijksoverheid.

Ga naar de website van de Rijksoverheid

Wilt u meehelpen om onze dienstverlening te verbeteren?

We zijn altijd benieuwd naar hoe u het contact met ons ervaart. Heeft u een positieve ervaring of een tip? Laat het ons weten via communicatie@syncasso.nl.

Postadres

Postbus 6002

1005 EA   Amsterdam


Mailadres

nieuwsbrief@syncasso.nl

Als relatie van Syncasso ontvangt u deze nieuwsbrief. 

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hieronder op afmelden.


Email Marketing door ActiveCampaign