Share
Syncasso motiveert en helpt slachtoffers kinderopvangtoeslagenaffaire om private schulden door te geven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief september 2022   

Bij Syncasso geloven we dat creditmanagement altijd beter kan én dat we alleen samen de klantreis kunnen verbeteren. Daarom delen we hier graag onze onderzoeksresultaten, nieuwe inzichten over incassocommunicatie en onze visie op creditmanagementvraagstukken. In ons nieuwsarchief leest u eerdere nieuwsbrieven. Nieuwsgierig naar toepassingen voor uw organisatie, of wilt u doorpraten? Mail ons!

In deze nieuwsbrief

  • Syncasso Facts. Debiteurklanten helpen met begrijpelijke taal én inspiratie;

  • Ondersteuning slachtoffers kinderopvangtoeslagenaffaire;

  • Centraal Planbureau: armoede zal flink toenemen;

  • Duurzaam betaalgedrag is een complex vraagstuk;

  • In gesprek met jongeren over geld en schulden.

Syncasso Facts. Debiteurklanten helpen met begrijpelijke taal én inspiratie.


Brieven, e-mails en andere berichten aan de debiteurklanten kunnen én moeten veel begrijpelijker. Alleen al omdat een groot deel van onze debiteurklanten minder taalvaardig is. Zelf goede informatie vinden over het voorkomen of oplossen van geldproblemen is dan een uitdaging. Maar onderzoek wijst uit dat iedereen voorkeur geeft aan heldere en duidelijke taal. U toch ook? Daarom zijn we in 2019 gestart met een debiteurennieuwsbrief. Om hen beter te informeren én te inspireren met informatie waarmee ze kunnen bouwen aan hun (financiële) toekomst. Iedereen kan zich abonneren via onze website. Gratis natuurlijk.

Lees meer over de debiteurklantennieuwsbrief

Ondersteuning slachtoffers kinderopvangtoeslagenaffaire


Syncasso motiveert en helpt slachtoffers kinderopvangtoeslagenaffaire om private schulden aan te melden bij Sociale Banken Nederland (SBN).

Eerder berichtten we hier al over de afhandeling van de private schulden in relatie tot het aflopen van de incassopauze.

Gedupeerden moeten zelf hun schulden aanmelden bij SBN. Hierna gaat SBN voor hen aan de slag door de schulden bij de schuldeisers te verifiëren en te betalen. Voor een deel van de slachtoffers is dit zonder SBN een grote uitdaging. Hierdoor kost de afwikkeling van de private schulden veel tijd, waardoor schulden kunnen oplopen.

Syncasso heeft een intensief communicatieprogramma ontwikkeld, zodat gedupeerden zelf de weg naar Sociale Banken Nederland weten te vinden en erger voorkomen.

Lees er hier meer over

Centraal Planbureau: armoede zal flink toenemen


Het Centraal Planbureau (CPB) heeft in de aanloop naar Prinsjesdag zorgelijke economische vooruitzichten gepubliceerd. De vooruitzichten waren sinds de jaren ’90 niet zo somber. De voorspelde koopkrachtdaling is de grootste ooit. Hierdoor stijgt de armoede bij Nederlanders in 2023 tot 7,6 procent, voor kinderen is dat zelfs 9,5 procent. Bijna 1,3 miljoen mensen komen hierdoor onder de armoedegrens en meer dan 308.000 kinderen.

Inflatie-ongelijkheid treft lagere inkomens het zwaarst. CPB schrijft dat steeds meer Nederlanders moeite hebben met het betalen van hun vaste lasten en eerste levensbehoeften. Veel debiteurklanten hebben al moeite om rond te komen. Eerder afgesproken betalingsregelingen zullen daardoor niet – of moeizaam worden nagekomen.

Lees meer

Duurzaam betaalgedrag is een complex vraagstuk


dr. Nadja Jungmann over het Syncasso onderzoek naar duurzaam betaalgedrag.

Er is een groep debiteurklanten die regelmatig voorkomt in de overdracht van (nieuwe) vorderingen van de opdrachtgevers van Syncasso. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Wisselende inkomsten of een tekort aan betaalcapaciteit op de korte of middellange termijn. Of structureel te lage inkomsten voor de noodzakelijke verplichtingen. Er is ook een groep debiteurklanten die wel beschikken over voldoende betaalcapaciteit, maar waarbij het financiële gedrag niet gezond genoeg is om termijnbetalingen goed na te komen. Syncasso heeft dr. Nadja Jungmann van het lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht en dr. Martijn Keizer van Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen gevraagd om te onderzoeken hoe we bij die groep debiteurklanten duurzamer betaalgedrag kunnen bevorderen.

Lees hier het hele interview met Nadja Jungmann

In gesprek met jongeren over geld en schulden


Paul schrijft over de dagelijkse praktijk van de gerechtsdeurwaarder aan de deur en ontwikkelingen in de schulden- en invorderingsketen.

De jongeren druppelen het wijkgebouw binnen. Iemand gaat ze wat vertellen over geld en schulden en heeft pizza’s meegenomen stond er in de aankondiging. Ze zijn best wel geïnteresseerd en stellen veel vragen. Vanaf achttien jaar moeten ze dus hun eigen zorgverzekering betalen en zorgtoeslag regelen. Waarom, hoe dan, kon dat niet makkelijker? Logische vragen waar niet altijd een begrijpelijk antwoord op te geven is.

Na een intensieve avond ga ik enthousiast en moedeloos naar huis. Enthousiast over deze jongeren met hun nieuwsgierigheid en hun doorvragen. Ze snappen best wel dat schulden een probleem kunnen worden. Maar ik word ook moedeloos, omdat ons systeem zo complex is.

Lees hier het blog van Paul

Blijft u op de hoogte?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op creditmanagementgebied? Of Wilt u meer weten over Syncasso? Lees dan verder op www.syncasso.nl of volg ons op social media.

Postadres

Postbus 6002

1005 EA   Amsterdam


Mailadres

nieuwsbrief@syncasso.nl

Als relatie van Syncasso ontvangt u deze nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hieronder op afmelden.


Email Marketing door ActiveCampaign