Share
Deze nieuwsbrief hebben wij speciaal voor u geschreven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief oktober 2022  

Nieuws en tips om schulden aan te pakken!


Deze nieuwsbrief hebben wij speciaal voor u geschreven. Om u te helpen bij het oplossen van uw schulden. Informatie te geven hoe incasso werkt. En advies te geven wat u het beste kunt doen om een verhoging van uw schulden te voorkomen.

In deze nieuwsbrief leest u meer over:

  • Grip op Geld.
  • Sam& voor alle kinderen.
  • Bijzondere bijstand.
  • Wat gebeurt er als ik een brief krijg van een incassobureau?
  • Kabinetsplannen om armoede te bestrijden.

Grip op Geld


Ruim 1 op de 5 Nederlanders maakt zich weleens zorgen over geld. Daarom werkt Syncasso samen met Geldfit. Geldfit geeft mensen meer grip op hun geld, om financieel gezond te blijven of te worden.

Via de website van Geldfit kunt u snel en simpel zien wat u nu zelf kunt doen. Ook is er via de telefoon of chat altijd iemand aanwezig om u te helpen. Ze komen met oplossingen passend bij uw persoonlijke situatie. Komt u er zelf niet uit? Dan brengt Geldfit u in contact met een organisatie bij u in de buurt. Geldfit is helemaal gratis en anoniem (u hoeft uw naam niet te noemen).

Doe de test op Geldfit
Sam& voor alle kinderen


Schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Niet elke ouder kan dit betalen. Gelukkig is er Sam& voor alle kinderen. Ouders krijgen via Sam& gemakkelijk toegang tot organisaties die helpen als er thuis weinig geld is. Fijn dat alle kinderen zo mee kunnen doen!

Wie kan een aanvraag doen?

  • Ouders met een uitkering, bijvoorbeeld bijstand, WIA of WW
  • Werkende ouders met een laag inkomen
  • Ondernemers/ZZP’ers met weinig werk of inkomen
  • Ouders met schulden
  • Tussenpersonen: bijvoorbeeld leerkrachten, schuldhulpverleners, wijkteams, jeugdhulpverleners, huisartsen.

Het voordeel van Sam& is dat u maar op 1 plek een aanvraag hoeft te doen. Daarnaast kunt u snel zien welke mogelijkheden er zijn in uw woonplaats.

Aanvraag via Sam& voor alle kinderen
Bijzondere bijstand


Het is goed om te weten waar u terecht kunt voor financiële hulp. Naast toeslagen voor zorgkosten en huur bestaat er ook bijzondere bijstand. Bijzondere bijstand is bedoeld voor kosten die u niet via een andere regeling vergoed krijgt. Denk aan kosten die u maakt door ziekte, een verhuizing of echtscheiding. Heeft u zulke kosten en kunt u ze niet betalen? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen.

Bijzondere bijstand vraagt u aan bij uw gemeente. Of u de bijstand krijgt, hangt af van uw inkomen en eventuele vermogen.

Let op! Bijzondere bijstand moet u meestal aanvragen voordat u de kosten maakt. Vraag uw gemeente om het aanvraagformulier, of doe de aanvraag online.

Wanneer heb ik recht op bijzondere bijstand?

Wat gebeurt er als ik een brief krijg van een incassobureau?


Iedereen kan te maken krijgen met een betalingsachterstand, omdat hij of zij een rekening niet op tijd heeft betaald. Een bedrijf kan dan een incassobureau zoals Syncasso inschakelen. Het incassoproces bestaat uit verschillende stappen.

Met deze rekentool kunt u zelf berekenen welke kosten u per stap mogelijk moet betalen. Wat uw achterstand ook is, het is altijd belangrijk dat u contact met ons opneemt. Samen met u gaan we op zoek naar een passende oplossing. Direct reageren zorgt ervoor dat de kosten voor u niet verder oplopen.

Ga naar de kostencalculator
Kabinetsplannen om armoede te bestrijden


In de vorige nieuwsbrief las u al over de wijzigingen in de kinderopvangtoeslag en huurtoeslag. Het kabinet heeft daarnaast de volgende maatregelen aangekondigd om de armoede te bestrijden:

  • minimumloon, bijstand en AOW stijgen met 10%

  • stijging maximale zorgtoeslag met 514 euro (1 persoon) en 614 euro (gezin) per jaar

  • de uitwonendenbeurs voor het studiejaar 2023/2024 wordt 165 euro hoger per maand (totaal rond 400 euro)

  • belasting op arbeid gaat omlaag, de eerste schijf loopt tot 73.071 euro en het tarief wordt 36,93%.


Voor de enorm stijgende energiekosten komt er een energieplafond. Dat betekent dat u bij een normaal verbruik niet meer gaat betalen dan een vastgesteld plafond. Een huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en elektriciteit verbruikt, is straks zo'n 241 euro per maand kwijt. Het gaat om een tijdelijke maatregel die heel 2023 geldt. Het kabinet wil met deze maatregel zoveel mogelijk mensen helpen. In november en december ontvangen huishoudens een vaste korting van 190 euro op hun energierekening. Wat blijft is dat besparen op energie voordeel oplevert. Dat is namelijk de enige manier om onder het kostenplafond te blijven en geen (hoge) marktprijs te betalen!

Over welk onderwerp wilt u meer weten?

Deze nieuwsbrief is er speciaal voor u. Heeft u een vraag of wilt u meer weten over een onderwerp over omgaan met geld? Geef dat dan per email aan ons door. Dan gaan wij ermee aan de slag! En kunt u er in een van de volgende nieuwsbrieven meer over lezen.

Postadres

Postbus 6002

1005 EA   Amsterdam


Mailadres

nieuwsbrief@syncasso.nl

Als relatie van Syncasso ontvangt u deze nieuwsbrief. 

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan hieronder op afmelden.


Email Marketing door ActiveCampaign